Jongeren in de lift Meld je hier aan voor Jongeren in de lift!

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Jongeren in de Lift is een netwerkbijeenkomst waar werkgevers en werkzoekende jongeren elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. De naam Jongeren in de Lift is afgeleid van de Elevator Pitch.

 

Jongeren in de Lift is succesvol gebleken vanwege het kleinschalige karakter. Maximaal 10 jongeren ontmoeten 10 werkgevers op een willekeurige plaats in een ontspannen sfeer.

 

Voorafgaand aan de bijeenkomst zal je worden geholpen om te leren in één minuut te vertellen wie je bent, wat je ambities of dromen zijn en in welke richting je een baan zoekt. Maar Jongeren in de Lift is een ook een matchingsbijeenkomst tussen werkgevers en werkzoekende jongeren. Op een willekeurige plaats ontmoet jij en
9 andere jongeren potentiële werkgevers in een ontspannen sfeer.

 

Werkgevers krijgen de kans om jou persoonlijk te leren kennen. De werkgevers hebben soms op voorhand vacatures of banen in de aanbieding. Zij stellen in ieder geval hun netwerk ter beschikking om jou verder te helpen in jouw carrière.

 

 

Het uiteindelijke doel is

 

• Een leerwerkplek of een vacature

• Mentor- of ambassadeurschap

• Een netwerkcontact in Rotterdam

• Een meeloopdag binnen een bedrijf

 

 

Ondernemer? Kom ook eens langs!

 

Waarom zou u dit netwerkmoment eigenlijk niet mogen missen? ‘Jongeren in de Lift’ is na werktijd een leuke tijdsinvestering in jongeren die goed van uw netwerk of inzicht gebruik kunnen maken. In een ontspannen sfeer: tijdens een maaltijd (lopend buffet), speedmeets en een presentatie leert U Rotterdamse jongeren in een kleinschalige setting kennen. Met uw ervaring kunt u hen een realistisch beeld geven.

 

Met andere woorden: waar ziet u voor hen de kansen en wat zou uw netwerk voor hen kunnen betekenen? Wat deze jongeren betreft is dit uw meest waardevolle tijdsinvestering. Onze belofte: u gaat na twee uur gegarandeerd met een voldaan gevoel de deur uit.

 

Meld je hier aan voor het Mentortraject!

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Wat is het Mentortraject?

 

Één van de methodes die werkgevers aan jou een jonge, goede arbeidskracht kunnen helpen zijn mentoren. Mentoren zijn mensen die betrokken zij bij jou, jongeren, en een hart voor de stad Rotterdam hebben. Zij zien het als kans om jou een steuntje in de rug te bieden en zij zijn daarnaast bereid om jou hun netwerk beschikbaar te stellen.

 

Het succes van het Mentortraject wordt vooral bepaald door twee dingen: de intensieve samenwerking tussen jou en de mentor en het openstellen van zijn persoonlijke netwerk. Hiermee wordt een effectieve brug gebouwd naar werk.
De begeleiding en contact begeleiding ook nadat jij bent gestart helpen je om succesvol te worden in je werk.

 

Samen met jouw mentor stel je doelen op die betrekking hebben op jouw ambitie. Doelen die je uiteindelijk zullen helpen om jouw werk- of opleidingsambitie te verwezenlijken. Er wordt gewerkt aan je werknemersvaardigheden, sollicitatievaardigheden en houding. Mede door de netwerken van de mentoren kom jij in contact met potentiële nieuwe werkgevers.

 

Het mentorproject werkt nauw samen met werkgeversverenigingen, jongerenorganisaties en diverse opleidingsinstituten.

 

Het Mentortraject